Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕκλογές 2023: Ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε 344 νέους δικαστικούς αντιπροσώπους – Όλα...

Εκλογές 2023: Ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε 344 νέους δικαστικούς αντιπροσώπους – Όλα τα ονόματα

Νέα κλήρωση για την επιλογή των δικαστικών αντιπροσώπων, προς την αντικατάσταση, όσων δεν παρέλαβαν τον διορισμό τους και όπως ανακοινώθηκε ο Άρειος Πάγος προχώρησε στην επιλογή 344 αντιπροσώπων που θα καλύψουν τις ανάγκες των επικείμενων εκλογών.

Όπως αναφέρεται το αρμόδιο Α1 Πολιτικό Τμήμα του Δικαστηρίου «συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του, την 17η Μαΐου 2023, με την παρουσία και της Γραμματέως Ηρακλείας Γιαννακοπούλου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης της Γραμματείας του Αρείου Πάγου, για να διορίσει, μετά από δι’ ηλεκτρονικών μέσων κλήρωση, Αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής και Αναπληρωματικούς αυτών, σε εκλογικές περιφέρειες της Χώρας, οι οποίοι θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους κατά τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου, σε αντικατάσταση των ήδη διορισθέντων σε αυτές, βάσει των υπ’ αριθμ. 22/2023 έως και 80/2023 αποφάσεων του Τμήματος αυτού, που δεν παρέλαβαν ή επέστρεψαν τους διορισμούς τους».

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, παρόντες στη διαδικασία ήταν οι εκπρόσωποι: α) Αλέξανδρος Μαντζούτσος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και β) Γεώργιος Διαμάντης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Το αρμόδιο Τμήμα αποφάσισε σύμφωνα με το νόμο το διορισμό «ως Αντιπρόσωπων της Δικαστικής Αρχής και τους αναπληρωματικούς αυτών, σε εκλογικές περιφέρειες της Χώρας, οι οποίοι θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους κατά τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 για την ανάδειξη μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου, σε αντικατάσταση άλλων».

Σημειώνεται ότι, οι διορισμοί επιδίδονταν από τις κατά τόπους Εισαγγελίες Πρωτοδικών μέχρι την Δευτέρα 15/5/2023 και ώρα 21:00 αυστηρά και μετά την πάροδο της ημερομηνίας, επέστρεψαν στον Άρειο Πάγο προς αντικατάσταση. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε και η σημερινή νέα κλήρωση για τους ανεπίδοτους διορισμούς δικαστικών αντιπροσώπων, προκειμένου να αντικατασταθούν.

Διαβάστε την απόφαση 87/2023 του Αρείου Πάγου εδώ

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,881ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts