Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
spot_img
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣQatar Gate: Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισε την άρση ασυλίας...

Qatar Gate: Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισε την άρση ασυλίας των Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο

Οι ευρωβουλευτές της Επιτροπής νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισαν ομόφωνα, υπέρ της άρσης της ασυλίας των ευρωβουλευτών Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο, κατόπιν αιτήματος των βελγικών αρχών, στα πλαίσια της έρευνας για το Qatar Gate.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή νομικών υποθέσεωντου Ευρωκοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας των δύο ευρωβουλευτών, λόγω της έρευνας για το Qatar Gate, με 23 ψήφους υπέρ, καμία κατά και καμία αποχή.

Εισηγήτρια των εκθέσεων για την άρση της ασυλίας των δύο ευρωβουλευτών και πρώην μελών της ομάδας των Σοσιαλιστών, είναι η Γαλλίδα Μανόν Ομπρί από το κόμμα της «Αριστεράς».

Δεν έχει ακόμα καθοριστεί η ημερομηνία για την ψηφοφορία που θα γίνει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την άρση της ασυλίας των δύο ευρωβουλευτών.

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί είτε στη μίνι Ολομέλεια στις Βρυξέλλες (1-2 Φεβρουαρίου), είτε στην Ολομέλεια του Στρασβούργου (13-16 Φεβρουαρίου).

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,881ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts