Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑMarket Pass: Πώς θα καταβληθεί το επίδομα – Σενάριο και για Market...

Market Pass: Πώς θα καταβληθεί το επίδομα – Σενάριο και για Market Pass 3

Έρχεται το Market Pass 2 ωστόσο η διαδικασία των αιτήσεων για τους νέους δικαιούχους και επανένταξης των παλιών δεν θα ανοίξει πριν ολοκληρωθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως μόλις «κλείσει» το Taxis για τις φετινές δηλώσεις, δηλαδή στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα θα «τρέξει» η ΑΑΔΕ την επεξεργασία των εισοδημάτων του 2022 για τους παλιούς, έτσι ώστε να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς εξακολουθούν να δικαιούνται το Market Pass.

Από το πόσο γρήγορα θα «τρέξει» αυτή η διπλή διαδικασία θα εξαρτηθεί και το πότε θα καταβληθεί το επίδομα, δηλαδή αν θα δοθεί σε δύο δόσεις (Σεπτέμβριος- Οκτώβριος) ή εφάπαξ (Οκτώβριος). Το μόνο που δεν αλλάζει είναι ότι το επίδομα κυμαίνεται από 66 ως 300 ευρώ, αναλόγως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

Μοιραία, οι επίμονες ανατιμήσεις στα τρόφιμα, οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές αγροτικών προϊόντων και η πίεση στο μεταφορικό κόστος λόγω πετρελαίου, κρατούν στην επικαιρότητα τα σενάρια περί νέων έκτακτων μέτρων στήριξης έως το τέλος του έτους. Ένα από αυτά τα σενάρια, αφορούν στο Market Pass 3, δηλαδή την επέκταση αυτού του ειδικού επιδόματος και στο τελευταίο δίμηνο, με κόστος που υπολογίζεται στα 170 εκατ. ευρώ.

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,871ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts