Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
spot_img
ΑρχικήΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥΥπουργείο Υγείας: Με το θέμα των ράντζων ξεκίνησε η σύσκεψη υπό τον...

Υπουργείο Υγείας: Με το θέμα των ράντζων ξεκίνησε η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αυστηρή εντολή από τον πρωθυπουργό για την εφαρμογή νέου σχετικού σχεδιασμού από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Με ένα νέο τρόπο αξιοποίησης της δυναμικότητας, αλλά και της πληρότητας των μεγάλων νοσοκομείων του ΕΣΥ του λεκανοπεδίου αναμένεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει από την αρχή το απαράδεκτο φαινόμενο της ανάπτυξης δεκάδων ράντζων κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας του ΕΣΥ της Αττικής.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, ο νέος υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχει λάβει σαφή εντολή από τον ίδιον τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να καταστρώσει ένα νέο σχέδιο για την οριστική εξάλειψη του φαινόμενου της ανάπτυξης ράντζων στους διαδρόμους των μεγάλων νοσοκομείων του ΕΣΥ του λεκανοπεδίου. Μάλιστα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ήδη ενήμερος για τις πληρότητες τις οποίες αναπτύσσουν καθημερινά όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ του λεκανοπεδίου, αρμοδιότητας των διοικήσεων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής και της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, προκειμένου η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να είναι σε θέση να καταστρώσει άμεσα το νέο της σχετικό σχέδιο.

Τέλος, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε το πρωί της Τρίτης το πολύ έντονο ενδιαφέρον του σχετικά με την κατάρτισή νέου σχεδιασμού για την οριστική εξάλειψη των ράντζων από το ΕΣΥ του λεκανοπεδίου, με το θέμα αυτό να αποτελεί ένα από τα εισαγωγικά θέματα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, την οποία έχει αυτή τη στιγμή η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στη κεντρική υπηρεσία της οδού Αριστοτέλους 17.

Η σύσκεψη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 10:00 στο υπουργείο Υγείας, όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων στα υπουργεία μετά τις εκλογές, προκειμένου να δοθούν από τον πρωθυπουργό οι κατευθυντήριες γραμμές και να επισημανθούν οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής ανά υπουργείο. Παρόντες στη συνάντηση είναι εκτός από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη, και οι δύο υφυπουργοί, κ.κ. ο Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει τονίσει πολλές φορές, ότι στην τρέχουσα τετραετία θα εστιάσει στην Υγεία και πως θα δαπανά μεγάλο μέρος από τον προσωπικό του χρόνο για τα μείζονα ζητήματα της πρόληψης και της νοσοκομειακής περίθαλψης.

Κύκλος επισκέψεων

Με την επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τον κύκλο των επισκέψεων του στα υπουργεία που ξεκίνησε από το υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας, αμέσως μετά την επανεκλογή του στις 25 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται πως χθες πραγματοποίησε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,881ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts