Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
spot_img
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Σερρών: Τον Μάρτιο η λειτουργία των Κέντρου Ημέρας Ενηλίκων και Μονάδας...

Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Σερρών: Τον Μάρτιο η λειτουργία των Κέντρου Ημέρας Ενηλίκων και Μονάδας Ενηλίκων

Εντός Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει από τον Σύλλογο Οικογενειών/Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, τη Νόσο Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) Ν. Σερρών η λειτουργία του Κέντρου Ημέρας Ενηλίκων και της Κινητής Μονάδας Ενηλίκων στην Π.Ε. Σερρών.

Η νέα μονάδα ψυχικής υγείας θα στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ΣΟΦΨΥ (επί της οδού Ορφέως 12 ) στον παραχωρημένο από το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών χώρο και οι υπηρεσίες της θα παρέχονται από πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα 15 ατόμων, με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Μιχάλη Σωτηρίου.

« Η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί το πιο ουσιαστικό αποτέλεσμα του πολύχρονου αγώνα μας, τα τελευταία 25 χρόνια στην πόλη και την Π.Ε. Σερρών, με στόχο την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και κοινωνική επανένταξη των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά και ενημέρωσης της κοινότητας για την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος και των προκαταλήψεων που σχετίζονται με τις ψυχικές διαταραχές», δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών, η Πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Ν.Σερρών Λένα Νομίδου.

Η χρηματοδότηση των δομών θα γίνεται από το ΕΣΠΑ, ενώ στα σχέδια του συλλόγου είναι η λειτουργία Κέντρου Ημέρας για ασθενείς με νόσο Alzheimer, όπως και Οικοτροφείου.

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,881ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts