Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
spot_img
ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΣυναυλία αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Λίνο Κόκοτο

Συναυλία αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Λίνο Κόκοτο

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 και ώρα 21.00 στο Ανοιχτό Θεατράκι του Δήμου Σερρών, θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Λίνο Κόκοτο, την οποία θα τιμήσει ο ίδιος ο συνθέτης με την παρουσία του.
Η εκδήλωση θα επιτευχθεί με την συμμετοχή του Συνόλου Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σερρών. Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί αποτελείται από ένα σύνολο τραγουδιών του διακριτικού συνθέτη Λίνου Κόκοτου. Τα μεγάλα τραγούδια «Δελφινοκόριτσο», «Θαλασσινό τριφύλλι», «Μικρό παιδί», «Κι εσύ δε μου μιλάς», «Γειτονάκι μου», «Κορίτσι με τα παντελόνια» κ.α. θα ζωντανέψουν στη σκηνή από τους μαθητές και τις μαθήτριες μας.
Η εκπαιδευτική όσο και η παιδαγωγική στοχοθεσία του μουσικού προγράμματος εστιάζει: α) στη δύναμη της μελοποιημένης ποίησης, β) στην εκπνοή της ελληνικότητας που απορρέει μέσα από την στιχουργική των μεγάλων ποιητών Οδυσσέα Αλεπουδέλη (κατά κόσμον Οδυσσέα Ελύτη), Άκου Δασκαλόπουλου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιάννη Νεγρεπόντη, Κώστα Λάζαρη κ.α. γ) στην επιρροή της μελοποίησης της εποχής από τα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα και την αποτύπωση αυτής στη μουσική παραγωγή, δ) στην επιρροή στη συνθετική δημιουργία από το ρεύμα της εποχής με την επωνυμία «Νέο κύμα», ε) στην αισθητική μιας συγκεκριμένης εποχής και τα αποτελέσματα της στο σήμερα, στ) στην επιρροή και στη δύναμη της συγκεκριμένης μουσικής στον άνθρωπο και στο χρόνο.

Η εκδήλωση αποτελεί λιθαράκι της οικοδόμησης ενός εξωστρεφούς εκπαιδευτικού συστήματος, που αλληλοεπιδρά διαρκώς με την τοπική, την εθνική οικονομία και κοινωνία και είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης, καθώς και την απόκτηση και διαρκή αναβάθμιση σύγχρονων γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητών/- τριών μας. Αποτελεί συνδετικός κρίκος της αλυσίδας σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των μελών των κοινωνιών και ειδικότερα των μαθητών/- τριών και των εκπαιδευτικών μας με την ευρύτερη κοινωνία του Δήμου Σερρών.
Για το λόγο αυτό την Πέμπτη 13 Ιουνίου (προηγούμενη της εκδήλωσης) στις 18:30 ο συνθέτης θα βρίσκεται στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Σερρών, σε μια ανοιχτή συνάντηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας, τους γονείς αλλά και το κοινό της ευρύτερης κοινωνίας των Σερρών, όπου θα συζητήσει αγωνίες και προβληματισμούς τόσο των παιδιών, όσο και των μεγαλυτέρων, για την εξέλιξη της ελληνικής μουσικής και της ελληνικής κοινωνίας.
Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας του Μουσικού Σχολείου Σερρών

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,881ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts