Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
spot_img
ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΣτην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) της ΔΕΥΑ Σερρών, έλαβε χώρα η...

Στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) της ΔΕΥΑ Σερρών, έλαβε χώρα η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης

Στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) της ΔΕΥΑ Σερρών, έλαβε χώρα η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης.

Είχαν έτσι την ευκαιρία τα μέλη του Δ.Σ. να ενημερωθούν από το εξειδικευμένο προσωπικό για τη λειτουργία και να ξεναγηθούν σε όλους τους χώρους της εγκατάστασης, στην οποία γίνεται καθημερινά επεξεργασία 20.000 κυβικών μέτρων αστικών λυμάτων του Δήμου Σερρών.

Ειδική μνεία και ανάλυση έγινε για τη δραστική εξοικονόμηση στη δαπάνη απομάκρυνσης της λυματολάσπης, που θα επιτευχθεί με την ολοκλήρωση του έργου της Ηλιακής Ξήρανσης Ιλύος. Το όφελος για τους Σερραίους μπορεί να φτάνει και τις 700.000 € ετησίως.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο διεθνής διαγωνισμός ανάθεσης για το πολύ σημαντικό αυτό έργο περιβαλλοντικής υποδομής αρχικού προϋπολογισμού 10 εκ. €, ενός μεγάλου τμήματος δηλαδή από τα συνολικά
62 εκ. € χρηματοδοτήσεων έργων που εξασφάλισε και ήδη υλοποιεί η Δημοτική Αρχή του Alexandros Xrisafis.

Οι επισκέψεις και ενημερώσεις, ειδικά μαθητών και εκπαιδευτικών φορέων τόσο στην Εγκατάσταση του Βιολογικού, όσο στο Νέο Διυλιστήριο Νερού στον Άγιο Ιωάννη είναι συνεχής στόχος της ΔΕΥΑΣ.

Η ανάπτυξη της απαιτούμενης περιβαλλοντικής συνείδησης είναι πολύ πιο εύκολη όταν κάποιος βλέπει και μαθαίνει από κοντά τη λειτουργία τέτοιων πραγματικών εργοστασίων ύδρευσης και αποχέτευσης στο Δήμο μας.

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,881ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts