Πέμπτη 30 Μαΐου 2024
spot_img
ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΣέρρες: Δυο τρένα στην ίδια γραμμή τον Μάιο του 2022 στον σταθμό...

Σέρρες: Δυο τρένα στην ίδια γραμμή τον Μάιο του 2022 στον σταθμό της πόλης

Θρίλερ στον σταθμό τις Σέρρες πριν από δέκα μήνες αποκαλύπτει το Mega καθώς δυο τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή.

Συγκεκριμένα το Mega αποκαλύπτει τι είχε συμβεί πριν από δέκα μήνες στον σταθμό στις Σέρρες, όταν ακινητοποιήθηκε επιβατική αμαξοστοιχία γεμάτη κόσμο, και την ίδια στιγμή δόθηκε εντολή σε εμπορικό τρένο να διέλθει από το σημείο όπου ήταν σταματημένο το επιβατικό.

Το θρίλερ στον σταθμό των Σερρών

23 Μαϊου 2022. Η επιβατική αμαξοστοιχία 3634 ακινητοποιείται στον σταθμό των Σερρών. Αντί να δοθεί εντολή να αποσυρθεί το τρένο με μηχανή εφεδρείας, δίνεται εντολή σε εμπορευματική αμαξοστοιχία να κατευθυνθεί και αυτή στις Σέρρες.

Σε έναν σταθμό που δεν λειτουργεί και δεν υπάρχει σταθμάρχης. Τα δύο τρένα είναι πλέον σε τροχιά σύγκρουσης. Δείτε τι αποκαλύπτει στην ανάρτηση-καταγγελία της η Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ.

«Δε λειτουργούσε και άρα δεν ήταν εφικτό να διευθετηθούν οι αλλαγές (κλειδιά) σε παρακαμπτήριο, για να μην υπάρξει σύγκρουση των 2 τρένων (κινούνταν και τα 2 επί μονής γραμμής)».

Μόλις έγινε αντιληπτό τι συνέβη, δίνεται εντολή σε εργάτη γραμμής να πάει στον σταθμό Σερρών με κλειδούχο για να κάνουν τις αλλαγές και να γλιτώσουν την σύγκρουση.

Και συνεχίζεται στην καταγγελία της ΠΕΣΟΣΕ: «Η διάλυση όμως που επικρατεί στον ΟΣΕ δεν έχει τέλος. Ο συνάδελφος εργάτης γραμμής και ο συνάδελφος κλειδούχος που κατέφθασαν στον σταθμό Σερρών διαπίστωσαν ότι δεν είχαν τα κλειδιά του σταθμού Σερρών για να εισέλθουν στο κτίριο και να πάρουν τα απαραίτητα εργαλεία για τις απαιτούμενες ενέργειες».

«Ζητήθηκε μετά από κάποιο λάθος το οποίο είχε γίνει, να γίνει αλλαγή κλειδιού στο σταθμαρχείο Σερρών, το οποίο ήταν κλειστό. Ήδη υπήρχε κίνδυνος αυτό το ανθρώπινο λάθος, να έχει μια τραγική εξέλιξη, γιατί δεν μπορούσαν να βρούνε τον υπεύθυνο, ώστε να ανοίξει την πόρτα του σταθμαρχείου και να γίνει αυτή η αλλαγή κλειδιού», είπε ο Πασχάλης Τόσιος, δημοσιογράφος.
Ποια λύση βρέθηκε τελικά; Το δυστύχημα που ενδεχομένως θα στοίχιζε δεκάδες ζωές αποφεύχθηκε χάρη σε έναν συνταξιούχο σταθμάρχη.

«Πανικόβλητος ο υπηρεσιακός μηχανισμός του ΟΣΕ και μπροστά σε ένα ενδεχόμενο δυστύχημα που θα στοίχιζε ανθρώπινες ζωές, κάλεσε συνταξιούχο σταθμάρχη της περιοχής που είχε (πως άραγε βρέθηκαν στην κατοχή του) κλειδιά του σταθμού Σερρών και του ζήτησε να ανοίξει άμεσα το κτίριο, όπως και έκανε», γράφει στην καταγγελία της η ΠΕΣΟΣΕ.

Η καταγγελία της ΠΕΣΟΣΕ καταλήγει με μια δυστυχώς προφητική φράση.
«Προειδοποιούμε ότι, αν συνεχιστούν οι εγκληματικές αυτές παραλείψεις και ενέργειες θα κοστίσουν ανθρώπινες ζωές».

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,881ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts