Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
spot_img
ΑρχικήΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥΠροσεχώς συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπισκόπο Ιερώνυμο – Τα κυριότερα θέματα που...

Προσεχώς συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπισκόπο Ιερώνυμο – Τα κυριότερα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο

Ανάµεσα στα θέµατα που θα κουβεντιάσουν θα είναι και αυτό της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, που αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον κ.κ. Ιερώνυµο

Εδώ και κάτι µέρες σάς έχω γράψει ότι υπάρχει ανοικτή επικοινωνία ανάµεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κ.κ. Ιερώνυµο, µε αφορµή την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση τον νόµο για τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών. Μάλιστα, εξ όσων πληροφορούµαι, στην κουβέντα που γίνεται φαίνεται από την πλευρά της Ιεραρχίας να υπάρχει µια ελαστικότητα σε σχέση µε τον γάµο.

Εκεί που δεν ακούνε κουβέντα οι δεσποτάδες είναι στο θέµα της υιοθεσίας. Επειδή όµως, σε κάθε περίπτωση, επιβάλλεται να γίνει µια συζήτηση επ’ αυτού ανάµεσα στον πρωθυπουργό και τον Προκαθήµενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, από σχετικά αξιόπιστη πηγή µαθαίνω ότι αµέσως µετά τις γιορτές θα δούµε τους δύο άνδρες να συναντιούνται. Ανάµεσα στα θέµατα που θα κουβεντιάσουν θα είναι και αυτό της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, που αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον κ.κ. Ιερώνυµο. Αυτό σηµαίνει ότι δεν αποκλείω να έρθουν σε κοντινά χρονικά διαστήµατα η ρύθµιση για την περιουσία της Εκκλησίας και ο νόµος για τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών.

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,881ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts