Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
spot_img
ΑρχικήΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ«Παράθυρο» για νέες παροχές από την αύξηση στα φορολογικά έσοδα – Ποια...

«Παράθυρο» για νέες παροχές από την αύξηση στα φορολογικά έσοδα – Ποια μέτρα εξετάζονται

Εξετάζονται αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, ενίσχυση των λογαριασμών ρεύματος, νέα επιταγή ακρίβειας και επέκταση του Market Pass

«Παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης που θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αφήνει η υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων, η οποία καταγράφεται στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2023.

Όπως έχει ανακοινώσει ήδη το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, είναι πιθανό να δημιουργηθεί και δημοσιονομικός χώρος για κάποιες περιορισμένες παροχές, κάτι που σημαίνει πως είναι εξασφαλισμένοι οι στόχοι του Προγράμματος Σταθερότητας.

Σε αυτή τη θετική εξέλιξη έχουν συμβάλει μια σειρά από παράγοντες, όπως η αύξηση των φορολογικών εσόδων του επταμήνου, η αύξηση των εσόδων από την είσπραξη του ΦΠΑ, η τουριστική περίοδος με τις υψηλές εισπράξεις, που μπορεί να φτάσουν τα 21 δισ. ευρώ το 2023, καθώς και το πλεόνασμα ύψους 3,555 δισ. ευρώ για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2023, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,830 δισ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 1,161 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τι εξετάζεται

Οι παροχές που εξετάζονται στους ευάλωτους είναι η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, η ενίσχυση των λογαριασμών ρεύματος, η νέα επιταγή ακρίβειας 200-250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και ανέργους, καθώς και η επέκταση του Market Pass έως το τέλος του χρόνου.

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,881ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts