Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
spot_img
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΟ Γιώργος Πριονίδης δηλώνει ότι η παράταση της προθεσμίας ή το «λουκέτο»...

Ο Γιώργος Πριονίδης δηλώνει ότι η παράταση της προθεσμίας ή το «λουκέτο» στα πρωταθλήματα, δεν λύνουν το πρόβλημα του ποδοσφαίρου

Γενναίες αποφάσεις που θα δίνουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου (με το αθλητικό Μητρώο) ζητάει με επιστολή που απέστειλε στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και στους ομολόγους του όλων των ΕΠΣ της Ελλάδας, ο Γιώργος Πριονίδης. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας δεν θεωρεί ότι η λύση που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν (παρατάσεις στην προθεσμία υποβολής ένταξης στο Μητρώο) είναι αυτή που θα βγάλει το χώρο από το αδιέξοδο, ενώ επίσης θεωρεί ότι το ίδιο θα συμβεί με την απόφαση για αναστολή των τοπικών πρωταθλημάτων, που πλέον είναι σφόδρα πιθανό να παρθεί στη ΓΣ της ΕΠΟ στις 30/9.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Αγαπητέ υπουργέ, αγαπητοί συνάδελφοι πρόεδροι την ενώσεων, με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η ΕΠΣ Καβάλας, μία από τις ιστορικές ποδοσφαιρικές ενώσεις της χώρας μας, πάντοτε συνέβαλε με τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις της, τα μέγιστα προκειμένου να αξιοποιούνται προς όφελος των σωματείων μας και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου όσες τομές επιχειρούνται, όσες αξιώσεις υπάρχουν και οι οποίες θα δώσουν μία δυναμική που αξίζει σε όλους όσους ασχολούνται με αυτό. Λειτουργώντας μόνο με αυτή τη λογική, σταθήκαμε εξαρχής δίπλα στην προσπάθεια που ξεκίνησε και είναι σε εξέλιξη για την εγγραφή των σωματείων στο Μητρώο της ΓΓΑ.

Την οδό αυτή άλλωστε ακολουθήσαμε, χωρίς δεύτερη κουβέντα, παροτρύνοντας τα σωματεία μας να επιταχύνουν όσες διαδικασίες προβλέπονταν για την εγγραφή τους και για τους λόγους αυτούς η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων μας έχει ενταχθεί στο σχετικό Μητρώο της ΓΓΑ, όπως επιτάσσει ο σχετικός νόμος.

Σήμερα όμως, όσα καταγράφονται και όλοι διαπιστώνουμε γύρω από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας μας σε καμία περίπτωση δεν μας προδιαθέτουν για να σκεφτούμε, τους χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, τους προπονητές που θα περάσουν στην αδράνεια, τους παράγοντες που «ματώνουν» οικονομικά, με ελάχιστα έσοδα, για να κρατήσουν σε λειτουργία και ζωντανές τις ομάδες τους.

Σίγουρα οποιαδήποτε νέα παράταση αν δοθεί ή μία απόφαση αναβολής των πρωταθλημάτων, δεν αποτελούν λύσεις στην παρούσα χρονική περίοδο. Οι περιστάσεις απαιτούν γενναίες λύσεις ώστε οι ομάδες να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους και η πρώτη σέντρα για τη νέα περίοδο να δώσει νέο όραμα στο ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο.

Οφείλω μάλιστα να απευθυνθώ προσωπικά στον υπουργό κ. Αυγενάκη για να υπογραμμίσω ότι, ο χρόνος πιέζει, σφίγγει το κλοιό γύρω από το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει σε μέγιστο βαθμό και η εξεύρεση άμεσα ουσιαστικής λύσης αποτελεί μονόδρομο. Αποτελεί ανάγκη επιτακτική διότι τα ερασιτεχνικά γήπεδα χρειάζονται το «οξυγόνο» που θα αναπτερώσει τις ελπίδες για να δούμε εκ νέου το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να αποτελεί τον «πλούτο» του ελληνικού μας ποδοσφαίρου».

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,881ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts