Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟικονόμου για παρακολουθήσεις: Το ελληνικό κράτος δεν χρησιμοποίησε ποτέ το Predator

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Το ελληνικό κράτος δεν χρησιμοποίησε ποτέ το Predator

Για τις παρακολουθήσεις μίλησε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου και τόνισε ότι καμία υπηρεσία του ελληνικού κράτους δεν έκανε χρήση του Predator. Έτσι έδωσε μια απάντηση και στο δημοσίευμα του Inside Story που ανέφερε ότι το Predator αγοράστηκε από την κυβέρνηση έναντι 7 εκατ. ευρώ και η σχετική σύμβαση «κρύφτηκε» μέσα σε άλλη σύμβαση της ΕΥΠ. Μάλιστα, το δημοσίευμα ανέφερε ότι το σύστημα παράνομης παρακολούθησης εγκαταστάθηκε στην Αγία Παρασκευή, σε χώρο που ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε στο MEGA ότι η κυβέρνηση αναζητά απαντήσεις για το θέμα και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση ζητεί από τη Δικαιοσύνη να μη μείνει καμία σκιά». Συμπλήρωσε δε, ότι τέτοιου είδους κακόβουλα λογισμικά υπάρχουν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

«Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι καμία ελληνική Αρχή Ασφαλείας δεν τα διαθέτει και δεν τα χρησιμοποίησε ποτέ. Η ελληνική πολιτεία, το ελληνικό κράτος δεν είχε καμία συναλλαγή με εταιρείες που παράγουν, εμπορεύονται και διακινούν αυτά τα λογισμικά. Η ΕΥΠ ούτε άμεσα ούτε έμμεσα έχει κάνει χρήση αυτού του λογισμικού», δήλωσε.

«Υπήρχαν συγκεκριμένοι περιορισμοί στο τι μπορεί να πει κανείς δημόσια σε σχέση με το πλαίσιο λειτουργίας των υπηρεσιών ασφαλείας. Η κυβέρνηση λέει ότι η υπόθεση αυτή, η οποία επιχειρείται από κάποιους να αποτελέσει μονοθεματική ατζέντα στο δημόσιο διάλογο, οφείλει να διερευνηθεί σε όλο της το βάθος από την ελληνική δικαιοσύνη».

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως άλλο είναι οι νόμιμες επισυνδέσεις και άλλο οι υποκλοπές με κακόβουλα λογισμικά.

Η υπόθεση «πλήττει διπλά την κυβέρνηση»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε πως η υπόθεση των υποκλοπών πλήττει διπλά την κυβέρνηση. Από τη μία δημιουργούνται σκιές, από την άλλη «τα ονόματα που έχουν έρθει στην επιφάνεια – εάν ευσταθούν οι λίστες – δείχνουν ένα πυρήνα ανθρώπων στο πολύ στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού. Η κριτική που γίνεται ένα μία κριτική που πρέπει να λάβει το εξής υπόψη της: ποια χώρα έχει βρει άκρη σχετικά με τα κακόβουλα λογισμικά;».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, η κυβέρνηση είναι κι εκείνη θύμα αυτής της υπόθεσης.

«Μα τι να φοβηθεί ο Πρωθυπουργός; Που βγήκε από την πρώτη στιγμή και είπε τα πράγματα με το όνομά τους, πήρε αποφάσεις, απέδωσε ευθύνες, απομάκρυνε άτομα. Θεσμικά αντιμετώπισε το ζήτημα. Διαπιστώθηκαν λάθη, θεσμικές αδυναμίες που έχρηζαν διόρθωσης. Έτσι έδρασε ο Πρωθυπουργός, αποδίδοντας ευθύνες εκεί που έπρεπε και με θεσμικές παρεμβάσεις».

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,881ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts