Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
spot_img
ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΜητρόπολη Σερρών: “Περιμέναμε ένα ευχαριστώ. Η εκκλησία και το ποίμνιο της είναι...

Μητρόπολη Σερρών: “Περιμέναμε ένα ευχαριστώ. Η εκκλησία και το ποίμνιο της είναι εκτός του Σερραϊκού λαού;”

Τη δική της απάντηση στα όσα ακούστηκαν στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις μετά την απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας να της παραχωρήσει τη χρήση για 20 έτη δύο κτιρίων και οκτώ στρεμμάτων έδωσε η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης με ανακοίνωση της, δεύτερη στο τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Η Μητρόπολη ξεκαθαρίζει ότι ζήτησε τα κτίρια με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον του σερραϊκού λαού και μόνο, με σκοπό την δωρεάν φροντίδα παιδιών των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών χωρίς καμία κρατική ή άλλη υποστήριξη (χωρίς voucher) και θέτει το ερώτημα αν η τοπική εκκλησία και το ποίμνιο αυτής είναι εκτός του Σερραϊκού λαού.

Η νέα ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης είναι:

«Η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον του σερραϊκού λαού και μόνο, ζήτησε τη παραχώρηση κατά χρήση, άνευ ανταλλάγματος μόνο δύο εγκαταλελειμμένων κτιρίων του πρώην Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ» των Σερρών (και όχι βεβαίως όλου του στρατοπέδου) με σκοπό την δωρεάν φροντίδα παιδιών των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ Ή ΑΛΛΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ (χωρίς voucher). Μετά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, πολλοί είναι αυτοί που επαίρονται και επιχαίρουν ότι, με την παρεμπόδιση του συγκεκριμένου απολύτως φιλανθρωπικού έργου, το στρατόπεδο θα παραμείνει στον σερραϊκό λαό! Ως εκ τούτου, ευλόγως τίθενται τα εξής ερωτήματα: Η Εκκλησία των Σερρών και το ποίμνιο αυτής είναι εκτός του σερραϊκού λαού; Τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν εκεί είναι και αυτά εκτός του σερραϊκού λαού; Οι γονείς που θα διευκολυνθούν και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος, είναι και αυτοί εκτός του σερραϊκού λαού; Δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε καμία διελκυστίνδα που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μπορεί να γίνεται και για άλλους σκοπούς από όλους εκείνους που επιδίδονται σε εσφαλμένες ρητορικές εξάρσεις για το θέμα. Θα ανέμενε κανείς από τους τοπικούς μας άρχοντες που τόσο λένε ότι αγαπούν την Εκκλησία μας, να είχαν την ευρυχωρία της καρδιάς να πουν ένα ευχαριστώ για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και προσφορά της Ι.Μ.Σ.Ν. και ύστερα όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το συμφέρον του σερραϊκού λαού και όχι να στοχεύουν προς λάθος κατεύθυνση».

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,881ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts