Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕνδοσχολικές εξετάσεις: Γιατί «έπεσε» η Τράπεζα Θεμάτων

Ενδοσχολικές εξετάσεις: Γιατί «έπεσε» η Τράπεζα Θεμάτων

Δευτέρα, 29/5, η διαδικασία των ενδοσχολικών εξετάσεων σε όλα τα Λύκεια της χώρας, λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων.

Κάθε σχολείο, βγάζει τα δικά του θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αντλήσουν θέματα από τις 6, με 6:30 το πρωί, ώστε να υπάρχει μια φυσιολογική ροή.

Όμως υπήρχε ήδη η βλάβη στo σύστημα του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας), με αποτέλεσμα μετά από περίπου μία – δύο ώρες που αποκαταστάθηκε η λειτουργία του συστήματος, όλα τα σχολεία να θέλουν να μπουν ταυτόχρονα στην πλατφόρμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Παιδείας, το τεχνικό πρόβλημα είχε ως αποτέλεσμα να «μπουν» σχεδόν ταυτόχρονα όλα τα Λύκεια της επικράτειας (1.900 τον αριθμό) για να αντλήσουν θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων και έτσι το σύστημα να μην μπορεί να τα εξυπηρετήσει.

Η βλάβη έχει ήδη επιδιορθωθεί, ωστόσο η μετάδοση των θεμάτων έγινε με κάποια καθυστέρηση. Έτσι, σε κάποια σχολεία θα καθυστερήσει και η δεύτερη βάρδια εξετάσεων.

Αυτό σημαίνει ότι σε κάποια σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει οι εξετάσεις, ωστόσο υπάρχει μια αλυσίδα προβλημάτων που δημιουργείται, κυρίως στην περιφέρεια, εκεί όπου οι μαθητές μετακινούνται με λεωφορεία και θα πρέπει να υπάρξει και μία συνεννόηση για αλλαγή στην ώρα δρομολογίων, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΕΠ, Γιάννης Αντωνίου στην ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε εκπαιδευτικά θέματα Alfavita, το τεχνικό πρόβλημα με την Τράπεζα Θεμάτων επιλύθηκε. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από τα σχολεία, το σύστημα «σέρνεται».

Τι προβλέπει η νομοθεσία

Σύμφωνα με τη νομοθεσία την ημέρα κάθε προγραμματισμένης εξέτασης ανά συγκεκριμένο μάθημα και Λύκειο, ο/η Διευθυντής/- ντρια και ο/η οικείος/-α ή οι οικείοι/-ες διδάσκοντες/-ουσες, κληρώνουν άπαξ τα προς εξέταση από την Τ.Θ.Δ.Δ. θέματα (έως δύο ώρες προ της ενάρξεως της εξέτασης για όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα και τρεις ώρες για τα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας/Αρχαίων Ελληνικών, των Αγγλικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας/Νέων Ελληνικών, καθώς και για τα μαθήματα Σχεδιαστικού Περιεχομένου).

Συγκεκριμένα για την Τράπεζα θεμάτων

Κατά το σχολικό έτος 2022-23 οι προαγωγικές, απολυτήριες και επαναληπτικές εξετάσεις στα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων όλων των τύπων Λυκείου διενεργούνται με θέματα που κληρώνονται από την Τ.Θ.Δ.Δ.

Από την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας κληρώνονται είτε ενότητες θεμάτων είτε αυτοτελή θέματα. Μία εβδομάδα πριν την έναρξη των προαγωγικών, απολυτήριων και επαναληπτικών εξετάσεων Μαΐου – Ιουνίου / Σεπτεμβρίου 2023 κάθε Λύκειο αναρτά, με ευθύνη του/της Διευθυντή/-ντριας, το πρόγραμμα των εξετάσεων των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (http://iep.edu.gr/el/trapeza-thematon-arxiki-selida, Σχολεία-Διευθύνσεις) με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.).

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,881ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts