Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024
spot_img
ΑρχικήΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥΓάμος ομόφυλων ζευγαριών: Οι 30 βουλευτές και οι υπουργοί της ΝΔ που...

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Οι 30 βουλευτές και οι υπουργοί της ΝΔ που διαφωνούν και αναμένεται να καταψηφίσουν ή να απόσχουν από την ψηφοφορία

Ερωτηματικό η στάση που θα κρατήσουν οι διαφωνούντες στη Ν.Δ.όσον αφορά το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – Όλα τα ονόματα


Διαρκείς είναι οι αντιδράσεις από εκτεταμένο τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για τη νομοθετική ρύθμιση τη σχετική με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, εγείροντας εύλογα ερωτήματα για το πώς θα επιλέξουν να κινηθούν οι διαφωνούντες το προσεχές διάστημα.

Μέχρι στιγμής έχουν εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή τους ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Θάνος Πλεύρης, οι βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης, Μίλτος Χρυσομάλλης, Κώστας Καραγκούνης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας και Άννα Καραμανλή.

Πέραν των προαναφερθέντων, όμως, ερώτημα είναι τι θα πράξουν οι βουλευτές που καταψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης το 2015 και διατηρούν σήμερα την έδρα τους και συγκεκριμένα οι Κώστας Βλάσης, Γιώργος Βλάχος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Μανώλης Κόνσολας, Τάσος Δημοσχάκης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Βασίλης Γιόγιακας, Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Γεωργαντάς, Μαρία Αντωνίου, Θανάσης Δαβάκης, Χρήστος Κέλλας, Χαράλαμπος Αθανασίου, Θανάσης Καββαδάς, Χρήστος Μπουκώρος, Γιώργος Καρασμάνης, Φωτεινή Αραμπατζή, Νότης Μηταράκης.

“Κόκκινες γραμμές”

Την πρόθεσή της να καταψηφίσει τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια ακόμα κι αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας επανέλαβε χθες η Άννα Καραμανλή. Όπως είπε μιλώντας στο Mega, «έχω κόκκινες γραμμές σε θέματα βαθιά κοινωνικά». «Έχω καταψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα το έκανα όποιος κι αν το έφερνε. Προσεγγίζω το θέμα καθαρά συνειδησιακά, πιστεύω στο πρότυπο, στην πυρηνική οικογένεια, στον πατέρα και τη μητέρα», σημείωσε η βουλευτής.

Και συμπλήρωσε: «Αυτή είναι η στάση ζωής μου. Δέχομαι την άλλη άποψη, αλλά επιθυμώ και οι άλλοι να δέχονται τη δική μου και να μη στοχοποιούνται άνθρωποι που έχουν άλλη άποψη. Το να σε αποκαλούν οπισθοδρομικό, ακροδεξιό, ομοφοβικό σημαίνει ότι και το 50% της κοινωνίας είναι ομοφοβικοί, οπισθοδρομικοί και ακροδεξιοί και δεν είναι έτσι».

Να μην τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας ζήτησε ο Κώστας Γκιουλέκας, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να μπαίνει τέτοιο ζήτημα σε κοινωνικά θέματα και τάχθηκε κατηγορηματικά κατά της τεκνοθεσίας. «Αν περιλαμβάνεται η τεκνοθεσία στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δεν θα το ψηφίσω. Αφενός τα δικαιώματα όλων πρέπει να γίνουν σεβαστά, όμως δεν ακούω κάτι για τα δικαιώματα των παιδιών», τόνισε (One), προσθέτοντας ότι οφείλουμε να προστατεύσουμε ένα παιδί στην ευαίσθητη ηλικία των δύο, τριών και τεσσάρων χρόνων. Διατύπωσε επίσης ενστάσεις σχετικά και με την αναφορά στους γονείς ως «γονέας ένα» και «γονέας δύο».

Στον αντίποδα, η Σοφία Ζαχαράκη επισήμανε πως «όταν συνυπογράφουμε ένα νομοσχέδιο, είναι αυτονόητο ότι συμφωνούμε όλοι» και τάχθηκε εμμέσως κατά του ενδεχομένου να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. «Σε θέματα, ούτως ή άλλως, κατά συνείδηση ψήφου τίθεται ένα διαφορετικό πλαίσιο, όπως είχε γίνει και με το σύμφωνο συμβίωσης», είπε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας (Πρώτο Πρόγραμμα).

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Καιρίδης όταν ρωτήθηκε (ΣΚΑΪ) για τις αντιδράσεις, εκτίμησε ότι δεν θα δημιουργηθεί εσωκομματικό πρόβλημα, ενώ απαντώντας για τις αντιρρήσεις που εξέφρασε ο Μάκης Βορίδης, επανέλαβε ότι «δεν μπορεί να υπογράφεις ένα νομοσχέδιο και να το καταψηφίζεις».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,881ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts