Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
spot_img
ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΒασίλης Ρόκος: Το πρόγραμμα της ΣΥΝ-εργασίας για την ΠΚΜ

Βασίλης Ρόκος: Το πρόγραμμα της ΣΥΝ-εργασίας για την ΠΚΜ

Η ομάδα της ΣΥΝ-εργασίας έχει αναπτύξει έναν πλήρη σχεδιασμό για την ανάπτυξη και την επίλυση των προβλημάτων της ΠΚΜ. Πρόκειται για ένα 100σέλιδο πρόγραμμα το αρτιότερο που έχει συνταχθεί στην ιστορία όχι μόνο της Περιφέρειας αλλά και της χώρας –μετά από μελέτη και έρευνα και σε συνεργασία με ειδική επιστημονική ομάδα διαφόρων ειδικοτήτων.

Μιλάμε για 7 βασικούς Πυλώνες και 10 άξονες, στους οποίους για κάθε νομό της Περιφέρειας και για κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα υπάρχουν προτάσεις ανάπτυξης και λύσεις. Αυτή η τμηματοποίηση έχει γίνει καθώς άλλα είναι π.χ τα προβλήματα στην Θεσσαλονίκη, άλλες είναι οι ανάγκες στην Πιερία, στην Ημαθία, στην Χαλκιδική, στις Σέρρες, στο Κιλκίς, στην Πέλλα.

Επιγραμματικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει σχεδιασμό: για την ενίσχυση τοπικών επιχειρήσεων, για τον πρωτογενή και δευτερογενή αγροτικό τομέα, για υποδομές και οδικό δίκτυο, για την τρίτη ηλικία, για τους ανέργους της ΠΚΜ, για άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για την επιχειρηματικότητα, για την υγεία, για την ανάπτυξη τουρισμού, για την προώθηση του πολιτισμού, για την Παιδεία, για την προστασία του περιβάλλοντος κα. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα στο www.vasilisrokos.gr

Χωρίς κομματικά πρόσημα

Ο κ. Ρόκος υπογραμμίζει ότι η ομάδα της ΣΥΝ-εργασίας αποτελεί την μοναδική εναλλακτική πρόταση για την πρόοδο και την ουσιαστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς πέρα από το αρτιότερο πρόγραμμα που έχει γραφτεί ποτέ για την ΠΚΜ, είναι κομματικά ανεξάρτητη.

“ Το ιδεολογικό πρόσημο της ΣΥΝ-εργασίας είναι τεχνοκρατικό με κοινωνικό πρόσημο και πατριωτικό έρεισμα . Οι έννοιες «αριστερά» και «δεξιά» δεν χωράνε στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε γενικότερα επίπεδα είναι έννοιες παρωχημένες που παραπέμπουν σε παλαιότερες δεκαετίες.”, επισημαίνει ο κ. Ρόκος.

Ο «ΔΡΟΜΟΣ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Η «ναυαρχίδα» του προγράμματος της ΣΥΝ-εργασίας είναι η γεωστρατηγική ανάπτυξη και εξέλιξη της Κεντρικής Μακεδονίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένα μέρος του 100σελιδου προγράμματος αφορά την ουσιαστική ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Έργα που θα ενώνουν τον Αξιό ποταμό με τον Δούναβη για μεταφόρτωση (με ποταμόπλοια) των προϊόντων, που θα έρχονται από χώρες της Ανατολής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου το κόστος μεταφοράς θα είναι χαμηλότερο και θα προωθούνται με ταχύτερο τρόπο. Άλλωστε ο χρόνος παίζει σημαντικό ρόλο στον κόσμο των επιχειρήσεων και του εμπορίου. «Μην ξεχνάμε ότι, βάσει της ΕΕ, η χώρα όπου γίνεται η εισαγωγή των αγαθών από τρίτες χώρες, είναι η χώρα που κρατάει τα κόμιστρα, δηλαδή τα τελωνειακά έσοδα. Αυτή τη στιγμή θέλουμε να δημιουργήσουμε τον «δρόμο της Μακεδονίας», ο οποίος θα ενώνει την Ανατολή με τη Δύση σε εμπορικό επίπεδο.

«Βέβαια Περιφέρεια ΚΜ δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη», τονίζει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης. «Λόγω της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας έχω επισκεφθεί πέρα από την Ευρώπη, χώρες όπως η Αμερική, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ινδία κτλ. Είναι κρίμα να μην αναδεικνύεται η Βεργίνα, είναι κρίμα να μην αναδεικνύεται η Χαλκιδική, το Κιλκίς που έχει την δική του ιστορία και έναν π.χ. υπέροχο βοτανικό ο οποίος θεωρείται από τους καλύτερους στην Ευρώπη, η πόλη των Σερρών, της Ημαθίας κα. Και όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού αλλά και της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων, της δημιουργίας αναγκαίων υποδομών κτλ», υπογραμμίζει ο κ. Ρόκος.

Ο ρόλος της Περιφέρειας

«Οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας είναι απίστευτα πολλές, είναι θα λέγαμε ένα είδος μικρής τοπικής κυβέρνησης. Οι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν ότι η Περιφέρεια μπορεί να κάνει πραγματική οικονομική, εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής.

Δε θα προχωρήσω σε κάποια στείρα αντιπολίτευση. Προτιμώ να επικεντρωθώ σε πιο καίρια θέματα και προβλήματα που μας αφορούν ως πολίτες της Περιφέρειάς μας .».

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της ΣΥΝ-εργασίας στο http://www.vasilisrokos.gr  

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,881ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts