Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
spot_img
ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΒασίλης Ρόκος – Οι τρεις λόγοι για τους οποίους διεκδικεί τη θέση...

Βασίλης Ρόκος – Οι τρεις λόγοι για τους οποίους διεκδικεί τη θέση του Περιφερειάρχη Κ.Μ.

Η Κεντρική Μακεδονία μπορεί να είναι φάρος πολιτισμό οικονομίας και ανάπτυξης όχι μόνο στα πλαίσια του Ελληνισμού αλλά στο σύνολό της Μεσογείου.

Η στρατηγική θέση σε συνδυασμό με την πλούσια ιστορία η οποία απευθύνεται και στην αρχαία Ελλάδα τη εξέλιξη της Μακεδονίας μας μέχρι τα βάθη της Ανατολής όπως και στα βυζαντινά χρόνια συνθέτουν μία ευρύτερη περιοχή η οποία είναι το λίκνο του πολιτισμού.

Βασικός στόχος για μένα είναι μέσα αυτού του αξιώματος να βοηθήσω στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας όπως και να επαναφέρω την Μακεδονία στην κορυφή των παγκόσμιων εξελίξεων καθώς οι αρμοδιότητες του περιφερειάρχη δίνουν τη δυνατότητα για την ανάπτυξη του βιοτικού, του κοινωνικού και του οικονομικού επιπέδου.

1.Ανάπτυξη και οικονομία: Μια από τις πρωταρχικές αρμοδιότητες ενός περιφερειάρχη είναι η προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας της περιοχής. Έχω στόχο να επικεντρωθώ στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την προσέλκυση επενδύσεων, την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την προώθηση του τουρισμού. Αυτό θα οδηγήσει σε ανάπτυξη της περιοχής και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων.

2. Υποδομές και μεταφορές: Η Κεντρική Μακεδονία μπορεί να ωφεληθεί από βελτιωμένες υποδομές και συστήματα μεταφορών. Έχω σκοπό να επικεντρωθώ στην ανάπτυξη και συντήρηση των οδικών δικτύων, τη βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών, την επέκταση των σιδηροδρομικών συνδέσεων και την προώθηση της αεροπορικής συνδεσιμότητας. Αυτό θα βελτιώσει την κινητικότητα των πολιτών και θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

3. Κοινωνική πολιτική και υπηρεσίες: Ως περιφερειάρχης έχω ως μέλημα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό περιλαμβάνει τη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η κοινωνική πρόνοια και η πολιτιστική προσφορά, στοιχεία που είναι στις αρμοδιότητες ενός περιφερειάρχη. Θα εργαστώ για τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Αυτοί οι τρεις λόγοι αποτελούν μόνο μια αρχή και τους θεωρώ εξαιρετικά σημαντικούς για την περιοχή και τους κατοίκους της. Ο ρόλος του περιφερειάρχη προσφέρει την ευκαιρία να επηρεάσει θετικά την περιοχή και να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων που κατοικούν και επισκέπτονται την περιοχή μας.

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,881ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts