Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
spot_img
ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΈρχεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Τσίρκου & Τεχνών του Δρόμου στις...

Έρχεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Τσίρκου & Τεχνών του Δρόμου στις Σέρρες από 8 έως 18 Σεπτεμβρίου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών παρουσιάζει το SerreS Street Circus Fest 2023, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Τσίρκου και Τεχνών του Δρόμου της πόλης των Σερρών, με δεκάδες εκδηλώσεις και καλλιτέχνες ανά την πόλη από την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και μέχρι τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου

Το σύγχρονο τσίρκο και το θέατρο δρόμου αποτελούν έναν από τους πιο φρέσκους καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς θεσμούς του αστικού τοπίου, αφού κεντρικό πεδίο της δράσης τους είναι οι ίδιες οι πόλεις με τα πάρκα, τις πλατείες, τους δρόμους και κάθε χώρο με δημόσια κοινωνική χρήση. 

Αυτονόητο είναι ότι στο σύγχρονο τσίρκο δεν γίνεται καμία χρήση ζώων, αντίθετα στόχος είναι η διασκέδαση και η ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων, παράλληλα με την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την ανάδειξη, με χιούμορ και τρυφερότητα, όλων των καταστάσεων και των συνθηκών στις οποίες ζει ο σύγχρονος άνθρωπος. 

Οι Σέρρες έχουν ήδη ενταχθεί στη μεγάλη ομάδα των πολλών και σημαντικών ευρωπαϊκών πόλεων που φιλοξενούν τις δράσεις του σύγχρονου τσίρκου και του θεάτρου δρόμου, και στο πρώτο Φεστιβάλ τους θα δεχθούν την επίσκεψη καλλιτεχνών από πολλές ευρωπαϊκές χώρες (ανάμεσά τους και Έλληνες) με στόχο μια γιορτή και ένα θέαμα φωτεινό, πολύχρωμο, πολυδιάστατο και πολυσύνθετο

Παράλληλα με τις κεντρικές δράσεις, θα γίνουν θεματικές επισκέψεις σε σχολεία, νοσοκομεία κ.α., ενώ θα υπάρξουν και ειδικά σεμινάρια επιμόρφωσης μικρών και μεγάλων σε ζητήματα κοινωνικής αναγκαιότητας, όπως το περίφημο δρώμενο «O κλόουν γιατρός». 

Στην Ευρώπη υπάρχουν ήδη ειδικά Πανεπιστήμια στα οποία επιμορφώνονται και εκπαιδεύονται οι καλλιτέχνες, με συναρπαστικά αποτελέσματα. Με την υιοθέτηση από την πόλη των Σερρών και τη φιλοξενία τέτοιων καλλιτεχνικών δράσεων, για πρώτη φορά σε τέτοια κλίμακα στην Ελλάδα, ο Δήμος Σερρών και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών προσφέρουν στο πανελλήνιο ακροατήριο μια δημιουργική αφορμή για να επισκεφθεί την πόλη μας, να ψυχαγωγηθεί και να γνωρίσει τα πολλά ακόμα σημαντικά ιστορικά, πολιτιστικά και οικολογικά χαρακτηριστικά της και να την αγαπήσει.

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,871ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts