Πέμπτη 30 Μαΐου 2024
spot_img
ΑρχικήΣΕΡΡΕΣΈργο: «Αγωγοί Μεταφοράς Λυμάτων Δήμου Εμμ. Παππά ( β´ Φάση ), εντάσσεται...

Έργο: «Αγωγοί Μεταφοράς Λυμάτων Δήμου Εμμ. Παππά ( β´ Φάση ), εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Νέα Μεγάλη και Σημαντική Χρηματοδότηση στον Δήμο ΕΜΜ. ΠΑΠΠΑ, που ξεπερνά τα 5.0 εκ €. συγκεκριμενα ( 5.071.600,00 € ) Π/Υ Έργου προ ΦΠΑ.
Το Έργο: «Αγωγοί Μεταφοράς Λυμάτων Δήμου Εμμ. Παππά ( β´ Φάση ), εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Το έργο αφορά:

 • Κατασκευή Αγωγών Μεταφοράς ( βαρύτητας & καταθλιπτικών ), που θα οδηγούν τα λύματα απο τις Κοινότητες : Εμμανουήλ Παπά, Πεντάπολης, Τούμπας, Ψυχικού, Παραλιμνίου, Μεσοκώμης, Νεοχωρίου, και Μονοβρυσης, προς την Κεντρική Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων ( Ε. Ε. Λ. ) του Δήμου.
 • Κατασκευή των αντλιοστασίων λυμάτων για την λειτουργία των ανώτερων αγωγών.
 • Σύνδεση δικτύων ΟΚΩ.
 • Αρχαιολογικές εργασίες.
  Η ύπαρξη αναγκαίων Υποδομών για την διαχείρηση των Αστικών Λυμάτων,συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των Πολιτών και είναι προϋπόθεση για την προστασία του Περιβάλλοντος, δίνοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα χρήσης των επεξεργασμένων νερών για ανάγκες Άρδευσης. Κάνοντας πράξη τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.
  Η χρηματοδότηση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τα 9.2 εκ. € Π/Υ Έργου προ ΦΠΑ, που έχει πάρει ο Δήμος μας σε προγενέστερο χρόνο και έχει ήδη εκτελέσει.
  Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, συντοπίτη μας κ. ΚΩΣΤΑ ΑΧ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ για την αμέριστη συμπαράσταση του σε όλη την « διαδρομή» διεκδίκησης αυτού του τόσο σημαντικού Έργου για όλους μας.
  Παράληψη μου θα ήταν εάν δεν αναγνώριζα ότι τίποτε δεν θα είχε γίνει, εάν δεν υπήρχε η άοκνη καθημερινή προσπάθεια των Υπαλλήλων του Δήμου (όλων των Διευθύνσεων και τμημάτων) συμμετοχή των οποίων στην ωρίμανση και κατάθεση της πρότασης,ήταν αυτή που έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  Τα έργα Υποδομής είναι σταθερά στην προτεραιότητα του Δήμου.

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,881ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts