Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2024
spot_img
ΑρχικήΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥΆννα Παναγιωτοπούλου: Οι μεγάλοι σταθμοί της καριέρας της – Το “Ελεύθερο Θέατρο”,...

Άννα Παναγιωτοπούλου: Οι μεγάλοι σταθμοί της καριέρας της – Το “Ελεύθερο Θέατρο”, η “Μαντάμ Σουσού”, οι “3 Χάριτες” και η “Ντόλτσε Βίτα”

Θλίψη σκόρπισε στον χώρο της Τέχνης και όχι μόνο η είδηση πως η Άννα Παναγιωτοπούλου δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας, κάτι που έκανε γνωστό μέσω ανάρτησης ο Σταμάτης Κραουνάκης, με την μεγάλη ηθοποιό, που έγραψε τη δική της ιστορία στο θεατρικό σανίδι και στην μικρή και μεγάλη οθόνη, να φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Ήταν μια από τις ηθοποιούς που γνώρισαν τη μεγάλη αγάπη του κοινού μέσα από τους ρόλους της στις «Τρεις Χάριτες» και το «Ντόλτσε Βίτα», αλλά ακόμη πιο πριν, στην αρχή της καριέρας της από τη συμμετοχή της στο Ελεύθερο Θέατρο.

Η δική μας «Χριστίνα», όπως έμεινε γνωστή από τη σειρά-θρύλο του MEGA «Ντόλτσε Βίτα», ήθελε να γίνει ηθοποιός από τα παιδικά της χρόνια. Οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με το θέατρο. Όταν την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό. Εκεί πρωτοσυνάντησε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν στην ίδια τάξη.

Άννα Παναγιωτοπούλου: Η συνάντηση με τον Φασουλή και το Ελεύθερο Θέατρο

Μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο -σχεδόν από τις απαρχές του- και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία «Και συ χτενίζεσαι», που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό.

Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο Άλσος Παγκρατίου. Παράλληλα, μέχρι τότε, οι συμμετέχοντες στον θίασο ασχολούνταν και με άλλες δουλειές για βιοπορισμό.

Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή, από την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε αλλά έγραφε και τα κείμενα.

Η θρυλική «Μαντάμ Σουσού»

Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στη κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας και προσωπικό της «φαβορί», θεωρείται η ενσάρκωση της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87. Σημειώνεται πως η μόνη διασκευή του κλασικού έργου του Ψαθά για την… «κυρία από τον Μπούθουλα» η οποία σώζεται στις μέρες μας είναι αυτή με την Άννα Παναγιωτοπούλου, καθώς η πρώτη μεταφορά της στην μικρή οθόνη με την Άννα Παϊτατζή δεν έχει διασωθεί.

Οι Τρεις Χάριτες και η συνάντηση με τον Θανάση Ευθυμιάδη

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, όμως, μπήκε στις ζωές των ανθρώπων μέσα τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Οι τρεις Χάριτες» του δίδυμου Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, στο πλευρό των Μίνας Αδαμάκη, Νένας Μεντή, Άννας Κυριακού και «Ντόλτσε Βίτα» μαζί με τους Κατιάνα Μπαλανίκα, Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Φωκά, Θανάση Ευθυμιάδη, Κατερίνα Ζιώγου, Παύλο Ορκόπουλο, Γαλήνη Τσεβά κ.ά. Οι ατάκες και οι στιγμές γέλιου που μας χάρισε ήταν «σπαρταριστές».

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές Safe Sex, Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο και το «Αυστηρώς Κατάλληλο».

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο Σταμάτης Κραουνάκης με ανάρτησή του στο facebook όπως και άλλοι ηθοποιοί.

Σχετικα Αρθρα

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,881ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
spot_img

Latest posts